Smarrigt julrecept från mästerkocken Krister Dahl

Det finns bara en person i hela världen som vunnit fyra guld i det som brukar kallas ”mat-OS”, eller Culinary Olympics, och som hålls vart fjärde år i Tyskland. Hans namn är Krister Dahl och han jobbar här på Gothia Towers, Svenska Mässan. Vi har fått förmånen att dela med oss av receptet till hans mytomspunna havtornssill!

Havtornssill

8 st saltsillfiléer, urvattnade.
Skär i bitar.

Lagen
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 msk havtorn

½ apelsin, skalet
1 msk Tellicherry-peppar

Koka upp och mixa med stavmixer, tillsätt peppar och apelsinskal, låt kallna. Lägg i sillen i glasburkar och slå på den kalla lagen. klar att äta efter 1 dag.

Vi på Leva & Fungera vill passa på att önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

sill