Rätt positionering av huvudet kan främja fysisk aktivitet och minska psykisk ohälsa

Glöm inte huvudet! Bart skall lära oss hur rätt positionering av huvudet kan främja fysisk aktivitet och minska psykisk ohälsa. Leva & Fungera och HEA Medical bjuder tillsammans in den belgiska fysioterapeuten Bart Van der Heyden som föreläsare i det officiella programmet. Bart är specialist på rullstolssittande och positionering med över 20 års erfarenhet som praktiserande sjukgymnast. Idag är Bart en åtråvärd föreläsare som berättar om sina erfarenheter kring positionering, förflyttning och trycksår för arbetsterapeuter och fysioterapeuter över hela världen.

Bart Van der Heyden är idag en av världens främsta experter på att leverera utbildning inom områdena sittande, positionering och mobilitet för rullstolsanvändare. Barts kunskaper inom ämnet är imponerande och hans förmåga att engagera sin publik är unik. Bart har praktiserat som fysioterapeut i såväl USA som Tyskland och sedan några år tillbaka, driver han tillsammans med sin fru en fysioterapiklinik hemma i Belgien. Kliniken fokuserar på barn och vuxna med svåra fysiska utmaningar.

Glöm inte huvudet! En bra huvudposition möjliggör social interaktion är rubriken för Barts föreläsningar under Leva & Fungera 2019.
Det viktigaste verktyget för att kommunicera, interagera och leva ett meningsfullt liv, är att ha en bra huvudpositionering. Då kan du se, interagera och kommunicera med omvärlden.” säger Bart Van der Heyden.

 Leva & Fungera har bland annat psykisk ohälsa och fysisk aktivitet som ett tema under 2019.
En miljö som underlättar för huvudets positionering bäddar för ökad fysisk aktivitet och förhoppningsvis kan det innebära att undvika psykisk ohälsa” berättar Bart Van der Heyden.

Parallellt med arbetet på kliniken hemma i Belgien reser Bart Van der Heyden över hela världen där han håller föredrag, utbildningar, deltar i event och genomför utprovningar ”hands on”. Under 2018 har Bart hunnit besöka USA, Kanada, Kina, Sydkorea och Japan. 2019 kommer han åter till Göteborg och Leva & Fungera, den viktigaste mötesplatsen för både bransch och brukare.

HEA Medical har ställt ut med monter sedan mässan startade och även innan mässan fanns i sin nuvarande form. HEA Medical startade verksamheten för drygt 22 år sedan 1996 och har en unik branscherfarenhet. HEA grundades redan 1929 och firar 90 år under 2019.
Leva & Fungera har sedan mässan startade varit Nordens främsta mötesplats för människor som söker hjälpmedel” säger Helena Fälemark på HEA Medical, som tillsammans med Leva & Fungera bjuder in Bart Van der Heyden tredje gången i rad.

HEA Medical bjöd in Bart som föreläsare till Leva & Fungera utanför det officiella programmet både 2011 och 2013. Föreläsningarna blev så populära att flera arbetsterapeuter och fysioterapeuter önskade få se och höra Bart igen, vilket gjorde att HEA Medical tillsammans med arrangörerna bjöd in Bart som föreläsare 2015, 2017 och succén fortsätter under Leva & Fungera 26-28 mars 2019.
Bart är duktig på att få publiken engagerad. Hans föreläsningar är alltid interaktiva och roliga. Mitt tips är att komma i gympadojor, han brukar vilja få publiken att hjälpa till” avslutar Helena Fälemark.

På Leva & Fungera ser man också fram emot att man åter lyckats övertyga Bart Van der Heyden att komma tillbaka 2019.
Utöver två fullsatta föreläsningar för yrkesverksamma körde Bart en extra föreläsning som vände sig direkt till brukarna, vilket var mycket uppskattat och jag är övertygad om att det kommer att vara fullsatt även 2019” säger Maria Nilsson som var projektledare och ansvarig för Leva & Fungera både 2015 och 2017.

Missa inte möjligheten att uppleva en eftertraktad specialist som håller föreläsningar för arbetsterapeuter och fysioterapeuter i Europa, Asien, Canada och USA. Kom till Leva & Fungera 26-28 mars 2019 och låt dig engageras av Bart Van der Heyden. Glöm inte huvudet!

Föreläsningens preliminära tider:

Tisdag 26 mars: 11:00 – 11:45 (45 minuter)
Onsdag 27 mars: 11:00 – 11:30 (30 minuter)