Detta hände på Leva & Fungera

På Leva & Fungera möter ni marknadens ledande leverantörer och testar de senaste lösningarna.

Vad hände på mässan 2019?

STOR UTSTÄLLNING
Du kunde möta marknadens ledande leverantörer och testa de senaste lösningarna.

Se utställarlistan>>
Se utställaraktiviteter>>

STORT KOSTNADSFRITT SCENPROGRAM
Du kunde lyssna till bland andra Bo Hejlskov och Moha Frikraft. Se hela programmet >>

AKTIVITETSYTAN
Här kunde du prova på och titta på en mängd olika idrotter och även prova utställares olika hjälpmedel och produkter. Se programtider för aktivitetsytan här>>

PRATA MED EN EXPERT
Här hade du chansen att prata med några av de experter som fanns på plats vid flera tillfällen under mässdagarna! Du kunde träffa bland andra Marit Sundin, känd från tv-programmet ”Vinnarskallar”, Karin Flyckt, Socialstyrelsen och David Lega, Kristdemokratiskt kommunalråd i Göteborg. Läs mer>>

UPPLEV MÄSSAN DIGITALT
Du som inte hade möjlighet att besöka mässan kunde uppleva mässan via en livesändning på vår Facebook-sida och ställa dina frågor i realtid varje mässdag!

DRAKNÄSTE 
Du kunde vara först med att se innovationer som ännu inte nått marknaden! Draknästet bjöd in bolag till att pitcha sin produkt eller tjänst på scen inför en panel som avgjorde om produkten eller tjänsten som presenterades var gångbar på marknaden inom välfärdsteknik. Entreprenörerna fick feedback och tips på sin idé och en möjlighet att presentera sitt företag för en större publik och för en tung panel.

KUNSKAPSHÖRNAN AKK – MED TOBII DYNAVOX
Den 26 mars gav Tobii Dynavox korta och lärorika föreläsningar om alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

UPPLEV RUMMET
Här visades innovativa produkter upp i en verklighetstrogen hemmiljö på mässgolvet. Du kunde se hur produkterna används i praktiken, hur de förenklar arbetet för personal och hur de bidrar till en enklare vardag. Du fick uppleva bland annat tillgänglighetsanpassade badrum, kök och utomhusmiljö!
Läs mer>>

SEMINARIER MED ETAC
I Etacs egen seminarielokal E2 kunde du ta del av kunskapshöjande och inspirerande seminarier.

BEHANDLINGAR MED KROPPSTERAPEUTERNAS YRKESFÖRBUND
Kroppsterapeuternas Yrkesförbund var på plats och erbjöd behandlingar.

AFTER MÄSSA  
Vi bjöd in till After Mässa! Vi startade upp med teaterföreställningen Skuggsyskon inne på scenen. Därefter tog vi oss vidare till Twentyfourseven där det fanns fina priser i baren, vad sägs om vår egen drink på Leva & Fungera, FunkiSpritz, eller vårt alkoholfria alternativ FunkiSpritz Zero?

På plats fanns även Anhörigas Riksförbund, DART, Bräcke Diakoni och teaterns manusförfattare Gunilla Boëthius. Där du kunde passa på att prata anhörigfrågor, kommunikativ tillgänglighet eller bara mingla med kollegor eller nya vänner!

KOMMUNIKATIONSKARNEVALEN
En konferens om funktionsnedsättning och kommunikation, som i år gick parallellt med Leva & Fungera. Årets tema: Delaktighet – samtalspartnern som möjliggörare. Läs mer på kommunikationskarnevalen.se. Inträde till Leva & Fungera ingick!

 

Kulturella inslag under Leva & Fungera

TEATER: SKUGGSYSKON
Två män och en kvinna möts i terapi. De är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra? Inte tilläts vara barn utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra Teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna. Pjäsen har tagits fram som en del i Bräcke diakonis Projekt Vuxensyskon. Efter föreställningen följer ett samtal med ensemblen från Östra Teatern.

KONSTUTSTÄLLNING: ART FOR ALL SENSES
En konstutställning av Diana Wahlborg och Susanne Lilja på The Gallery (i anslutning till mässans huvudentré) den 25-31 mars. Tema är: Dina former/Shape of you och är skapad utifrån tanken ‘konst för alla sinnen’. Utställningen stöds av svenska, AKK och punktskrift och kommer även att stödjas av teckenspråk de tider Susanne (konstnär) är på plats. Välkommen! (Fri entré)

FILMVISNING: KUNGEN AV ATLANTIS
Sedan barndomen har den ansvarsfulle Samuel ensam varit förälder åt sin egen pappa. När Cleo kommer in i hans liv väcks ett hopp om frigörelse och att få leva ett eget liv. Men kärleken och medberoendet till sin excentriske pappa håller honom fast. Manusförfattare Simon Settergren som spelar huvudpersonen Samuel kommer att vara på plats! Filmen är ett samarbete med Schizofreniförbundet.

TILLGÄNGLIG KULTUR
Tillgänglig kultur är ett samarbete mellan Göteborgs Konserthus, Danskompaniet Spinn, Kulturarenan och Leva & Fungera. Vi delar med oss av vår strävan att hitta nya vägar att nå ut. Det blir musik, dans och ett samtal om vikten av tillgång till kultur. Läs mer »

Ville du fortsätta samtalet?
Direkt efter mässans stängning var du välkommen till Fokusdagen på Konserthuset. Dagen riktade sig till dig som är vård- och omsorgstagare, närstående, vårdare eller politiker och jobbar med dessa frågor. Bland annat presenterades den nya konsertformen Relaxed Performance. Eventet var kostnadsfritt. Läs mer »

Du hade möjligheten att gå på konserten Relaxed Performance i Konserthuset. Här var man välkommen att ta till sig musiken på sitt eget sätt, med möjlighet att röra sig runt, dansa, sjunga eller bara lyssna. Med musiker ur Göteborgs Symfoniker och Danskompaniet Spinn. Läs mer och köp biljett »