Fotoutställningen Ikoner på Leva & Fungera 2017

Vi har fått den stora glädjen att få uppleva den fantastiska utställningen ”Ikoner” av Aftonbladet, Fotografiska och Glada Hudik.

De ställde ut i Almedalen 2016, dessförinnan kunde man se dem på Fotografiska, och nu har vi äran att välkomna dem till Leva & Fungera 2017! Missa inte en revolutionär utställning som handlar om att få finnas – och ta chansen att prata med skaparna bakom succén.

Om Glada Hudik

glada-hudik

Glada Hudik-teatern är en kommunal verksamhet enligt LSS (lag om stöd och service) som består av en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare.

Teatern har rönt stora framgångar med föreställningen Elvis, långfilmen Hur många lingon finns det i världen?, reklamprofilen ICA-Jerry och nu senast med den moderna tolkningen av Trollkarlen från Oz, med specialskriven musik av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

Om Ikoner

fotografiska-ikoner-polisen

Det sägs att man kan bedöma ett samhälles nivå av kultivering genom hur man behandlar några av sina mest utsatta; de dömda och de med handikapp. Gemensamt för dem, precis som för alla andra, är att bland det värsta vi kan drabbas av är isolering. Att inte få finnas med i gemenskapen, att bli lämnad utanför, är fatalt för flockvarelsen människan. Sedan urminnes tider är där en grupp som ständigt negligerats, exkluderats och osynliggjorts; de som är födda med Downs Syndrom.

Genom Glada Hudik-teaterns arbete har nu även denna grupp fått ta plats på scenen, och det med stor internationell framgång. Nu äntrar de även den fotografiska scenen med Ikoner – en utställning om att få finnas.

Läs mer om utställningen här.