Jag heter Simon Johansson, är född med flera stora funktionsvariationer och har personlig assistans. Jag började blogga om att flytta hemifrån och fortsatte sedan av bara farten med en ny blogg. Min blogg: jagsimon.blogg.se

Teckentrallarna är en teckenkör från gymnasieskolorna Mimers Hus och Trekungagymnasiet i Kungälv. Kören framför några under denna termin inövade sånger tillsammans med Peter Pop.

Torsten Palm.

Från häxjakt till beprövad erfarenhet – Move & Walks/Konduktiva Pedagogikens 20-åriga resa.

Eszter Horváth Tóthné.

1. Vi vill skapa en mer aktiv fritid,

2. Möjliggöra nya sociala sammanhang,

3. Skapa inkludering i idrottsrörelsen.

Göteborg United Volleybollklubb och Nyresurs Funktionärsutbildning.

Albin Svensson, idrottsmedarbetare Föreningen Furuboda och Furuboda IF, kommer att berätta om sin resa från att sitta bredvid och titta på till att bli ledare och förebild för andra.

Ergin Özdemir har instiftat priset Årets Mångfaldsbragd som går till en individ och/eller organisation som har visat mod genom sitt handlande för mångfald och inkludering.

Bad Mongo (2011)
Regi: Tomas Haglund och Oskar Sjödin.
Produktion: Marionettfilm.
Speltid: 28 minuter

Han lever ett liv långt bortom institutionernas rekommendationer. Han super, trashar cyklar och spelar bort sina pengar på poker. En film om Duong, som trots sin begränsade rörelseförmåga väljer att leva sitt eget liv och inte någon annans.

”Jag fastnade direkt för titeln ”Bad mongo” i SVT2. Det visade sig vara en originell svensk dokumentär om muskelsjuke Duong. Här utmanades många fördomar om människor i rullstol, och tilltalet var uppfriskande icke-präktigt. Resultatet blev en halvtimme som kommer att stanna kvar i minnet länge.
Cecilia Gustavsson. Aftonbladet

Hommage à la démence (2013)
Regi: Tomas Haglund
Produktion: Marionettfilm
Speltid: 28 minuter.

En låst demensavdelning. Dagarna passerar revy, flyktiga som minnen.

Carin sjöng en gång i en kör, sångerna har hon glömt. Nu drömmer hon om att få gå ut och köpa whiskey. Agnes älskar att dansa. I sin ungdom levde hon genom dansen. Hon ställde höga krav på sina kavaljerer. Berit tvivlar på att hon ska medverka i en film, trots att spåkorten sagt så. ”Vem vill filma en gammal käring?”

”En udda, underhållande och unik inblick i livet på ett demensboende.”
Julian McKinney, Doc Lounge.

Tomas Haglund är dokumentärfilmare, född 1972 i Eskilstuna. Under våren 2017 får dokumentärfilmen The Rocking Barber of Hisingen premiär. I höst färdigställs dokumentären Vi sjunger som vi vill. I skrivande stund förbereds inspelningen av kortfilmen You Came To Watch Me Drown.

Inaktivitet efter hjärt- och kärlsjukdomar medför fysiologiska muskelförändringar och nedsatt kretsloppsfunktion vilket ytterligare nedsätter funktionen. Funktionell kretsloppsträning är en effektiv intervention och bekräftelse för detta samt videoklipp från träningen kommer att presenteras.

Jørgen R. Jørgensen, fysioterapeut, MR.

Lise Lidbäck, Neuroförbundets förbundsordförand.

Neuroförbundets skuggutredning om hjälpmedel som belyser medlemmarnas behov och erfarenheter, presenteras. Slutsatsen är att en ny syn på hjälpmedel behövs.