RättVisat – mitt digitala kommunikationspass, version 2.0

  • torsdag / 28 mars / 2019
  • 14:45-15:15
  • Lokal A2

Beskrivning

RättVisat – mitt digitala kommunikationspass är till för den som har svårigheter med sin kommunikation och på så sätt behöver hjälp med att berätta för andra om t.ex. vem man är, hur man förstår information och hur kommunikation ska gå till. Personen får presentera sig själv på ett modernt och lättillgängligt sätt med hjälp av text, bild och film på sin telefon eller surfplatta. Appen har ett tydligt fokus på ”brukarmakt”, vilket är centralt i den idéburna sektorns värld. Appen har 2018 vunnit Vitalisstipendiet och ÅBIS-priset och på Leva- och Fungeramässan visar vi version 2.0 som lanseras 2019.

Johanna Björnhage, projektledare, utbildad förskollärare och arbetar sedan många år som verksamhetschef på Bräcke diakonis förskolor Stegen och Spåret, där Stegen är en specialförskola för barn som har behov av särskilt stöd.
Lina Bjarnegård Carlsson projektmedarbetare, legitimerad logoped som har arbetat i många år med barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Förutom RättVisat så är Lina medarbetare i projektet Öppna förskolan TilLiten – för barn med funktionsnedsättning och deras familjer.

Medverkande
Lina Bjarnegård Carlsson Projektmedarbetare och legitimerad logoped Bräcke diakoni
Johanna Björnhage Projektledare, förskollärare, verksamhetschef på Bräcke diakonis förskolor Bräcke diakoni

Leva & Fungera 2019

Här hittar du information om mässan Läs mer