Trident: Cyklar som ger glädje och frihet

 

Trident kan erbjuda ett av Sveriges bredaste sortiment av handikappcyklar och specialcyklar från utvalda producenter i Europa. De ger dig stora möjligheter att hitta en lösning som kan ge många års fina upplevelser av cykling, träning och frihet.

Sortimentet vänder sig till alla nivåer av användare: både de som kan och vill ge sig ut på egen hand och de som behöver cykla tillsammans med någon annan. Här finns såväl ”vanliga” manuella cyklar som elcyklar, och många av de cyklar som inte har elmotor som standard kan extrautrustas med detta.

Parcyklar för trivsel, transport och träning
Att cykla omkring och uppleva stad och land är möjligt även för den som har en funktionsnedsättning. Med sina parcyklar erbjuder Trident cyklar för två personer. Parcykeln ger aktivitet, träning och samvaro under trevliga former och kan förses med batteridriven elmotor.

På parcykeln sitter föraren sitter till vänster och sköter bromsar och styrning. En av dess viktigaste funktioner är att pedalrörelserna kan kopplas samman, och att föraren alltså kan lära passageraren att trampa. Passagerarens pedaler kan också enkelt frikopplas, och om passageraren inte kan hålla fötterna på pedalerna kan dessa kompletteras med fasta fotplattor. Är passageraren rullstolsburen kan man även montera en fast fotbrygga för fötterna.

Parcykeln finns i två modeller, Side-by-side och Pegasus. Insteget är lågt på båda parcyklarna och det finns ingen kedja att kliva över. Båda bakhjulen drivs via en differential som ger säker körning på alla underlag. Cykeln har låg tyngdpunkt, vilket ger oerhört god stabilitet och balans. Side-by-side är 7 växlad och Pegasus är 8 växlad. Vid val av elmotor, har båda modellerna ett 36 Volt digitalt system. Som standard har Pegasus bland annat vridbart passagerarsäte, hydrauliska bromsar och dubbla bromsskivor bak.

Till parcyklarna finns ett flertal olika utrustningsalternativ, till exempel kontrastkit som inkluderar röda handtag samt dyna.

Lär mer om Tridents cyklar här: Kategori: Cykel – Trident